یزدفردا"مراسم نکوداشت محمدرضا عارف شخصیت برجسته علمی یزدی تبار با جمع کثیری از دانشجویان، دانشگاهیان  و اهالی علم و فرهنگ و مسؤولان ارشد دانشگاه و استان  در آمفی تئاتر دانشگاه یزد برگزار شد.

محمدصالح اولیاء رییس دانشگاه یزد در ابتدای این مراسم گفت: با توجه به اینکه دانشگاه یزد به دنبال استفاده از ظرفیت های علمی شخصیت های یزدی تبار در داخل و خارج از کشور است باعث افتخار است که دکتر محمدرضا عارف پذیرفتند که عضو هیات علمی وابسته به دانشگاه یزد باشند. وی افزود:این مراسم شروع حرکتی است  که امیدواریم ما بتوانیم به اهداف چشم انداز خود برسیم.

اولیاء با بیان این که شخصیت های برجسته علمی یزدی تبار فراوانی داریم که معمولا در خارج از یزد به اوج شکوفایی می رسند، این سوال را مطرح کرد که چه بخشی از افتخار را باید به حساب اصالت ها و فرهنگ استان یزد و چه بخشی را به حساب محیطی که در آن شخصیت ها به اوج رسیدند گذاشت؟

وی ابراز امیدواری کرد این حرکتی که امروز شروع شده استمرار یابد چراکه این دیار به عنوان بستر و جایگاه پرورش شخصیت های بزرگ ملی و بین المللی باید این ظرفیت را داشته باشد که به محلی برای رشد و شکوفایی شخصیت ها و محلی برای عرضه آخرین دستاوردهای علمی و به تعبیری برای رونق بازار علم باشد.

رییس دانشگاه یزد ، عارف را نماینده بسیار خوبی از یک نخبه یزدی به لحاظ اصالت و دینداری و تلاش و پشتکار و هوش دانست وافزود: با توجه به شرایط و استعدادهایی که در دانشگاه وجود دارد این امکان را داریم که بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم و همکاری با این شخصیت برجسته این امید را به ما می دهد که بتوانیم سریعتر به جلو پیش رویم.

اولیاء گفت: همه استادان باید مانند محمدرضا عارف که یک شخصیت علمی تمام عیار و درعین حال دلسوز و متعهد نسبت به مسؤولیت های اجتماعی و وضعیت جامعه است، باشند و وارد عمل شوند و نسبت به شرایط جامعه بی تفاوت نباشند.

سیدمحمد میرمحمدی استاندار یزد نیز در ادامه این مراسم با تسلیت ایام فاطمیه یاد و خاطره شهدا را گرامی داشت. وی از رییس دانشگاه یزد برای برگزاری این مراسم تشکر کرد و افزود: تجلیل از دکتر عارف تجلیل از علم و ادب و اخلاق و جوشش اندیشه و خلاقیت و نوآوری است و این مراسم علاوه بر تجلیل از این شخصیت بزرگ، معرفی الگویی برای همه جوانان به خصوص دانشگاهیان است که انگیزه ها در درون آن بجوشد و اندیشه های خود را پرورش دهند ودر ارتقای معنویت و مقام علمی کشور تلاش کنند و جامعه را به سوی صلح و دوستی و پیشرفت ببرند.

وی عارف را یک نمونه برجسته از عالمان با عمل توصیف کرد و افزود: این شخصیت برجسته علمی جهت گیری علمی را در کشور توسعه داده است. وی افزود: یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در کشور با آن مواجه بودیم تصمیم گیری های غیرعلمی در اجرا بوده است که حضور چنین اندیشمندانی در مراکز تصمیم گیری از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع تشخیص مصلحت نظام که بالاترین سطوح تصمیم گیری تلقی می شود نگاه های علمی زیربنای تصمیم گیری قرار گرفت و حضور این چنین افراد ارزشمندی تصمیم گیری ها را مناسب تر و عملی تر کرد و به همین دلیل ما امروزه با توجه به تحریم ها و مشکلاتی که کشور در آن قرار داشته، شاهد پیشرفت های مختلفی در زمینه های فناوری، نظامی و صنعتی هستیم.

محمدرضا شمس اردکانی عضو وابسته فرهنگستان علم و رییس انجمن متخصصین علوم دارویی و قائم مقام فرهنگستان علوم هم که در این مراسم حضور داشت پیام رضا داوری رییس فرهنگستان علوم کشور را خطاب به دکتر عارف قرائت کرد.

داوری در بخشی از این پیام نوشته است: عارف نه فقط در تحصیل و تدریس و پژوهش ممتاز بوده و همچنان ممتاز است بلکه در هر کاری که وارد شده، موفق بوده است. اکنون هم که ریاست گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم را به عهده دارد وجودش برای این موسسه علمی غنیمتی بزرگ است.

محمود فتوحی فیروزآباد رییس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم عارف را یکی از بزرگترین اثرگذاران ملی در حوزه علمی، فرهنگی و آموزشی و سیاسی اجتماعی کشور و شخصیت بزرگ تاریخی و اثرگذار استان یزد در چهل سال اخیر دانست.

وی در ادامه گفت: عارف به عنوان یکی از نظریه‌پردازان مطرح جهان در نظریه اطلاعات موفق به معرفی شبکه‌ی مخابراتی جهانی معروف "عارف نت ورک" یا همان "شبکه عارف" به نام خود و افتخارآفرینی بزرگ برای کشور شد.

وی با اشاره به اینکه کم و بیش تعدادی از استادان گروه مخابرات دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یزد به یک شکلی دانشجوی دکتر عارف بوده اند و به همین دلیل است که دانشگاه یزد در رشته مخابرات توانسته جایگاه بسیار خوبی داشته باشد.

فتوحی تصریح کرد: عارف در دوران تحصیل همزمان به فعالیت های سیاسی و مذهبی پرداخته و جزء دانشجویانی بوده که با ترویج افکار امام راحل در صدد تحقق آرمان ارزشمند تشکیل جمهوری اسلامی برآمدند.

رییس یزدی تبار دانشگاه صنعتی شریف اعتقاد وتعهد به عقلانیت و استفاده از خرد جمعی، اخلاق گرایی، قانون مداری و داشتن روحیه همکاری را از خصوصیات این استاد برجسته دانشگاه دانست و دکتر عارف را ذخیره بزرگ و ارزشمند برای کشور توصیف کرد.

فتوحی با اشاره به این مطلب که پشت هر مرد موفق یک زن فداکار است، از همسر محمدرضا عارف یاد کرد که با تلاش و کوشش و ازخودگذشتی توانسته در موفقیت های بزرگ دکتر عارف سهیم باشد.

محمدرضا تابان عضو هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یزد نیز که خود از دانشجویان سابق محمدرضا عارف بوده است در این مراسم در خصوص شخصیت برجسته عارف، تبحر در آموزش و تدریس، نظم در امور، محبوبیت فراوان برای دانش پژوهان و محققان، ساده زیستی، فروتنی در عین بالندگی و حساسیت به جایگاه و شان اعضای هیات علمی و توجه به نیازهای صنفی آنان را از ویژگی های بارز این شخصیت علمی و فرهنگی کشور برشمرد.

وی عنایت ویژه عارف به دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یزد و گروه مخابرات این دانشکده در سالیان متمادی را ستود و از پذیرش همکاری با این دانشکده به عنوان عضو هیات علمی وابسته قدردانی کرد.

محمدتقی صادقی رییس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه یزد که از دانشجویان سابق عارف بوده است نیز در این مراسم از همکاری عارف با این دانشکده به عنوان عضو هیات علمی وابسته به دانشگاه یزد ابراز خرسندی کرد و در ادامه متن نامه رییس دانشگاه یزد مبنی بر همکاری عارف به عنوان عضو هیات علمی وابسته به  این دانشکده را قرائت کرد.

محمدرضا عارف شخصیت برجسته علمی یزدی تبار و استاد دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم از حضور در جمع فرهیختگان استان یزد  ابراز خرسندی کرد و خود را به عنوان سرباز نظام و یک دانشجوی پرتلاش و با انگیزه معرفی کرد.

وی قدردانی از علم و عالم را جوهره و ذات فرهنگ یزد عنوان کرد و افزود:جوانان ما برای پیمودن راه، نیاز به الگوهایی دارند و برگزاری این مراسم و همکاری با دانشگاه یزد فرصتی است که جوانان بدانند که ما قدردان زحمات و تلاش های آنها به خصوص در صحنه علم و دانش هستیم.

وی با اشاره به اینکه مزیت اصلی کشور، علم و دانش است و این مزیت در برنامه های توسعه مورد توجه قرار گرفته است تاکید کرد: اگر ما بخواهیم در دنیا جایگاه واقعی خود را در توسعه علم و فناوری پیدا کنیم و اگر بخواهیم پاسخگوی نیازهای مردم خود باشیم و بخواهیم تحقق آرمان های انقلاب خود را دنبال و عملیاتی کنیم، هیچ راهی جز توجه به علم و فناوری نداریم و این باید مبنای توسعه ما قرار گیرد.

وی موفقیت های خود را مرهون زحمات معلمان و استادان خود دانست و افزود: آنها با دلسوزی ها و سختگیری های خود ما را در مسیر تعالی قرار دادند.اگر امروز شاخص های توسعه استان بخصوص در بخش های علمی و فناوری و فرهنگی وضعیت ارزنده ای دارد مرهون تلاش های دهه های گذشته بوده است.

عارف ضمن اشاره به بحث الگوسازی و الگوگیری گفت: متاسفانه به دلایلی ما نتوانستیم نگاه فرهنگی خود را که اتکا و محور بودن الگوهاست در بخشهای مختلف به طور جدی دنبال کنیم و بعضا به دلایل باندی و گرایشی الگوسوزی کردیم. وی تاکید کرد: ما باید در مراکز علمی الگوهایی را کشف کنیم و با معرفی این الگوها به جوانان، آنان را تشویق کنیم که برنامه های عملیاتی خود را دنبال کنند.

وی حرمت کلاس و دانشگاه را بسیار ارزشمند دانست و سابقه علمی خود را مدیون فعالیت های علمی دانشجویان خود عنوان کرد. دکتر عارف تصریح کرد: دانش آموختگی دانشجویان نباید با معیارهای کمی مشخص شود و دانشجویان خصوصا دانشجویان دوره دکترا و  تحصیلات تکمیلی هنگامی که از پایان نامه خود دفاع می کنند باید از نظر علمی و معلومات از استاد خود در سطح بالاتری باشد.

وی اظهار داشت: مزیت اصلی استان یزد ، توسعه علم و فناوری و نیروی انسانی آن است و جامعه دانشگاهی استان یزد باید سهم بالایی را در دهه آینده برای تحقق اهداف سند چشم انداز داشته باشد.

این شخصیت برجسته علمی تاکید کرد: اقتصاد مبتنی بر دانش باید ۵۰درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دهد و  یک جهت گیری روشن و آگاهانه که در سیاست های کلی علم و فناوری آمده، همان اتکا به توانایی و پتانسیل علمی کشور است.

وی افزود: در استان یزد باید یک برنامه راهبردی ۱۰ ساله را باتوجه به سهم خودشان در علم و فناوری کشور مشخص کنند و بنا را براین بگذارند که علم به ثروت تبدیل شود.

عارف با اشاره به این مطلب که در سال های گذشته تولید علم را تولید مقاله می دانستیم و شاخص جایگاه خود را در دنیا با شاخص تولید مقاله مشخص می کردیم این یک شاخص لازم است اما کافی نیست. وی تصریح کرد: اگر نتیجه علم در کشور رفاه و تولید ثروت در جامعه برای پاسخ به نیازهای مردم شد دانشمند وظیفه خود را به درستی انجام داده است و استان یزد یکی از پتانسیل ارزشمند در این زمینه است و آن چیزی که باید در استان یزد دنبال شود گرفتن اختیارات ویژه برای استفاده از این ظرفیت و پتانسیل است.

وی با تجلیل از ظرفیت بالای علم و فناوری در استان یزد خاطر نشان کرد: باید با حمایت های ویژه، حذف بروکراسی و قوانین دست و پا گیر در مسیر آزاد سازی و فعال کردن این ظرفیت های بالقوه گام برداشت. دکتر محمدرضا عارف اظهار داشت: نخبگان استان باید بعد از منطقه ویژه علم و فناوری به دنبال این باشند که منطقه آزاد علم و فناوری را در کشور داشته باشند.

وی تاکید کرد: ماباید جایگاه تاثیرگذار در دنیا داشته باشیم و قطب علمی دنیای اسلام باشیم  و این اهداف و این جهت گیریهای کمی و کیفی عموما متوجه جامعه بزرگ دانشگاهی است و نقش کلیدی به عهده دانشمندان جوان است که این جایگاه را پیدا کنند و باید به آنها اعتماد کنیم و میدان دهیم.

هرندی معلم دوران تحصیلات عمومی محمدرضا عارف که در این مراسم حضور داشت در پایان مراسم دقایقی را به شرح حال خود از مشاهده یکی از ثمرات بزرگ و ارزشمند سال ها تلاش وی برای تربیت نسل آینده ساز این مملکت پرداخت.

نمایش نماهنگی از زندگی و تلاش های علمی عارف توام با پخش مصاحبه های انجام شده با دانشجویان سابق وی درباره شخصیت ممتاز علمی و اخلاقی این استاد برجسته و همچنین اعطای لوح سپاس و نشان درجه یک دانشگاه یزد به محمدرضا عارف از دیگر برنامه های این نشست بود.

 خبر: الهام میرفخرائی

عکس: فاطمه تیو







سایت خبری یزد فردا


  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا